CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, December 20, 2010

"Real Love"


Girl, girl I'm goin' outta my mind
And even though I don't really know you
I must've been runnin' outta time
I'm waiting for the moment I can show you
And baby girl I want you to know
I'm watching you go
I'm watching you pass me by
It's real love that you don't know about

Baby I was there all along
When you'd be doing things I would watch you
I picture you and me all alone
I'm wishing you was someone I can talk to
I gotta get you out of my head
But baby girl I gotta see you once again, again
It's real love that you don't know about

Girl, girl I'm goin' outta my mind
And even though I don't really know you
I must've been runnin' outta time
I'm waiting for the moment I can show you
And baby girl I want you to know
I"m watching you go
I'm watching you pass me by
It's real love that you don't know about

Every night when I would go to sleep
I couldn't stop dreaming about you
Your love has got me feeling kinda weak
I really can't see me without you
And now you're runnin' round in my head
I'm never gonna let you slip away again
It's real love that you don't know about

Every now and then when I watch you
I wish that I could tell you that I want you
If I could have the chance to talk wit cha
If I could have the chance to walk wit cha
Then I would stop holding it in
And never have to go through this again, again
It's real love that you don't know about

Girl, girl I'm goin' outta my mind
And even though I don't really know you
I must've been runnin' outta time
I'm waiting for the moment I can show you
And baby girl I want you to know
I"m watching you go
I'm watching you pass me by
It's real love that you don't know about

Today when I saw you alone
I knew I had to come up and approach you
Cuz girl I really gotta let you know
All about the things you made me go through
And now she lookin' at me in the eye
And now you got me hopin' I ain't dreamin' again,

Again
It's real love that you don't know about

Every now and then when I watch you
I wish that I could tell you that I want you
If I could have the chance to talk wit cha
If I could have the chance to walk wit cha
Then I would stop holding it in
And never have to go through this again, again
It's real love that you don't know about

Girl, girl I'm goin' outta my mind
And even though I don't really know you
I must've been runnin' outta time
I'm waiting for the moment I can show you
And baby girl I want you to know
I"m watching you go
I'm watching you pass me by
It's real love that you don't know about

You're the one that I want and no one can take

It from me

No, no, no, no, no
Even though I don't really know you
I got a lot of love I wanna show you
And you'd be right there in front of me
I can see you passin' in front of me
No, no, no
Girl I need your love
Baby I need your love

Saturday, November 27, 2010

huhuu....

hmm.....dh lame x update bl0g nie....
mls n xde mase nk update...
kih3.........

skrg nie cuti sek0lah, s0 layan n0vel & cerpen 0nline ler....
nie merupakan h0bi terbaru la....
tdk dilupakan jg citer k0rea yg best2....
hahaa....

0k lah....lain kali plk update bl0g nie....
bla...bla...bla....

Sunday, July 25, 2010

Kem Ibadat utk form6....

hmm.....best jgk kem nie...
first time join kem mcm nie...
byk perkare aku bljr dr kem ni...

haha...siap tau care nk sembelih ayam lagi....
tp aku tolong tgk jerr...
org lelaki je yg kena wt semua tu...
hmm...
lgi ade wt qiamullai mlm tu..
mmg letih gilerr r....
ade tu siap mcm terTido je dlm smbhyg....
tp bkn aku laa...

huhuu..ade jgk tgk cara2 pengurusan jenazah...
dh la aku ni penakut sket dlm hal2 gini....
lem0h smgt sbntr....
tp okeyy je lps tu....
nk cari pengalaman la katakan....

emm...mcm mane pn kem ibadat ni mmg best r jgkk....
credit utk org yg wt kem nie...
(*-*)

Tuesday, July 13, 2010

CINTA TAK SEMESTINYA MEMILIKI

Bila kita jatuh cinta pada seseorang, jangan menyiksa diri dengan menganggap bahawa cinta kita tak diterima.

Cinta itu tak pernah ditolak kerana, setiap insan memerlukan, menginginkan untuk dicintai.

Wujudkan cinta itu dengan memberikan sesuatu bukan mengharap harap akan sesuatu sebab, apa yang diberikan kerana cinta selalu datang pada hati kita disaat itu juga.

Kebahagiaan memberi jauh lebih sempurna dari pada kebahagiaan kerana menerima.

Tapi…lain bila kita menginginkan sesuatu yang kita cintai. Keinginan itulah yang memberikan pahit pahit yang menghiris dada…

Jangan menyiksa diri dengan menginginkan sesuatu….

Jangan sia kan cinta dengan beban yang berat mengharap mampu di pikul bahu.

Keinginan memiliki mungkin tak kesampaian…

Tapi…

Percayalah pada diri…
Selalunya cinta yang kita berikan seadanya
Takkan pernah bertepuk sebelah tangan..

Paku Di Dinding Hatimu

Ada seorang pemuda yang sangat pemarah. Dia tidak dapat mengawal kemarahannya walaupun ianya hanya satu masalah kecil sahaja. Pada suatu hari, bapanya telah menghadiahkannya dengan seguni paku. “Untuk apakah paku-paku ini ayah?” tanya pemuda tersebut. “Setiap kali kamu marah, kamu pakulah tembok batu di hadapan rumah kita ini, bagi melepaskan kemarahan mu” jawab ayahnya.

Pada hari yang pertama sahaja, pemuda itu telah memaku sebanyak 37 batang paku pada tembok batu tersebut Selepas beberapa minggu, setelah dia dapat mengurangkan kemarahannya, jumlah paku yang digunakan juga berkurangan. Dia mendapati, adalah lebih mudah mengawal kemarahannya dari memukul paku menembusi tembok batu tersebut. Akhirnya tibalah pada suatu hari, dimana pemuda tersebut tidak marah, walau sekali pun.

Dia pun memberitahu ayahnya mengenai perkara tersebut dengan gembira. Bapanya mengucapkan tahniah dan menyuruh dia mencabut kembali paku itu satu persatu, pada setiap hari yang ia lalui tanpa kemarahan. Hari berganti hari, dan akhirnya dia berjaya mencabut kesemua paku-paku tersebut. Pemuda tersebut lantas memberitahu perkara tersebut kepada bapanya dengan bangganya.

Bapanya lantas memimpin tangannya ke tembok tersebut dan berkata “Kau telah melakukannya dengan baik, anakku, tetapi lihatlah kesan lubang-lubang di tembok batu tersebut, tembok itu tidak akan kelihatan sama lagi seperti sebelumnya. Bila kau menyatakan sesuatu atau melakukan sesuatu ketika marah, ianya akan meninggalkan kesan parut dan luka, sama seperti ini. Kau boleh menikam seseorang dengan pisau dan membunuhnya.

Tetapi ingatlah, tak kesah berapa kali kau memohon maaf dan menyesal atas perbuatam mu, namun lukanya masih tetap ada. Luka di hati adalah lebih pedih dari luka fizikal. Sahabat adalah permata yang sukar dicari. Mereka membuatkan kamu ketawa dan menggalakan mu ke arah kejayaan.

Sahabat juga adalah seorang pendengar, berkongsi suka dan duka dan sentiasa membuka hatinya kepada kita.

“Maafkan saya sekiranya saya pernah meninggalkan kesan berlubang di dinding hati anda.”

Friday, July 9, 2010

Bila Cinta-Gio (male version) with lyrics




mmg best lagu nie...menyentuh perasaanku...hua3...
-LAGENDA BUDAK SETAN-

Tuesday, June 29, 2010

haha... penat..

lame dh aq x singgah kt sini....
busy rrr......hhuhuu...
hmm...ari2 aq ade keje sklh yg nk kne buat....
eh..eh...assignment laa....
hehehe..... bljr la katakan....

f6 oh f6....
best ke dop..
boley2 jer....haha...
kdg2 best gk...

..............lalalaalalaalaalalalaaalalaaa...............

(^_^)

hidup ini perlu perjuangan & pengorbanan.




Tuesday, March 16, 2010

Diet dengan cara yang mudah...?/?/

Apa tips nya?? Mudah saja…

  • Amalkanlah mengunyah chewing gum di antara waktu makan.
  • Selain untuk menjaga kesihatan mulut (oral), kajian di Amerika membuktikan bahawa tabiat mengunyah chewing gum selama 15 minit sebelum waktu makan dapat membantu mengurangkan jumlah pengambilan kalori seseorang.
  • Tabiat ini juga bagus diamalkan kerana ia dapat mengurangkan ’stress’ yang menjadi salah satu faktor makan secara berlebihan.

Sekian, itu saja untuk post kali ni. Tips yang cukup mudah (kunyah chewing gum), tapi berkesan jika diamalkan dengan istiqamah (berterusan). Cubalah…

Wednesday, March 10, 2010

Result oh Result


haha...result spm yang akan keluar pd hari esk iaitu 11/03/2010...
pasti ramai yang b'debar2...
huhu....
termasuk lar aku jgk....rasa2 dpt berapa erk??
harap2 dapat la yg memuaskan hati aku....

emm....kita terima jelah result kita seadanya....
jangan mudah berputus asa sekiranya tak berjaya....
kepada kawan2...semoga berjaya dlm kehidupan untuk menuju ke peringkat yg lebih tinggi.....
iaitu UNIVERSITI...@ pun mana2 tempat la...
asalkan berjaya...
okeyy....

Monday, February 22, 2010

Without Words




I should have done that
I should have ignored it
like something i couldn't see
I shouldn't have looked at you at all
I should have run away
I hould have acted like i didn't hear it
like something I couldn't hear.
I shouldn't have listened to love at all

Without a word , you let me know love
Without a word, you give me love
You made me even hold your breath but you ran away like this
Without a word, love leaves me
Without a word, love tossed me away
what should I say next?
my closed lips were surprised on their own
coming without any words

Why does it hurts so much?
Why does it hurts continuously ?
Except for the fact that i can't see you anymore
And that you are not here anymore
Otherwise, it's the same as before.

Without a word , you let me know love
Without a word, you give me love
You made me even hold of your breath but you ran away like this
Without a word, love leaves me
Without a word, love tossed me away
What should I say next?
My closed lips were surprised on their own
Without a word, tears fall
Without a word, my heart breaks down.

Without a word, i waited for love
Without a word, love hurts me
I zoned out. I become a fool because I cry looking at the sky
Without a word, firewell finds me
Without a word, the end comes to me
I think my heart was surprised to send you away without any preperations
It came without a word.

Without a word, it comes and leaves
Like the fever before
Maybe all I need to do is endure the hurt for a while
Because in the end, only scars are left.


lagu asalnya korea yang dipetik dari cerita YOU'RE BEAUTIFUL...dan di translated ke english...
one of my favourite song....
dan lagu ni membawa maksud yang mendalam bagi yang memahami & marasainya...

Sunday, February 14, 2010

my fwens......



'senyum sokmo'
Inilah insan2 yang menjadi sahabat aku ketika aku melangkah ke tingkatan 4 ...
byk hal yg ditempuhi bersama...'haha,..ye ke..'
ain,.ida,.yana,.nani,.noor,.wani & shida....emm knp aku tiada di situ ya...haha ke manakah ku menghilangkn dri...huhu...nie krn aku m'jdi seorg photographer buat seketika saat... belon tu bg la ke aku se patutnya....


hahaha...yang ni time awoks2 nie graduasi....
kiteorg batch 2009...
hehe..5 khaldun...
miss u all......^_^

Friday, February 12, 2010

First time.....


hari nie..12/02/2010...bersamaan hari jumaat,.
merupakan kali p'tama aku melangkah ke dunia blogger.... aku tdklah sepandai blogger2 yg lain....
aku buat blog sekadar hendak m'cuba benda baru.... dan aku harap ini titik permulaan utk aku lbh pndai dlm bidang nie....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...