CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, January 24, 2012

~ Pengorbanan Seorang IBU ~

Tahukah anda..!!


Badan manusia hanya mampu menahan sehingga 45 del (unit) kesakitan. Tetapi semasa melahirkan bayi, seorang ibu merasai sehingga 57 del (unit) kesakitan. Ini sama dengan mematahkan 20 tulang secara serentak. Sekarang bolehkah anda bayangkan, kesakitan & kasih sayang seorang ibu????








Thursday, January 12, 2012

DiLeMa............hmm...

As Salam and hye everyone....
hmm...skrg aq rasa aq dalam dilema sgt....
story ye mcm nie ye...

aq ade mtk keje kt 1 tempat tu..then tadi aq pergi la interview..
dia tnye la mcm2...then ade la ye tnye nk keje sampai bila...
aq p0n dgn yakin r bgtau maybe nk keje smpai sebelum masuk U..

kt tmpt keje nie diorang keje ikut shif la...
lps tu dia ade bgtau la shif strt k0l brp...yg buat aq terkejutnye dia
ckp shif pagi start pukul 6.30 then nk kne ade kt sane dlm 6.15a.m...
so,.mmg mse dia bgtau tu terkejut gk aq & rasa mcm berat nk trima keje nie...
bayangkan mesti la aq kne gi keje awl kan kalo aq shif pg..bayangkan k0l 6.00 pagi kne ready dh...aq nie bknnye seorang yg berdisiplin sgt....
oh noooo............

then dia ade ckp lagi atleast aq kne keje 6 bln la...xmo la keje 1 hari pstu nk berhenti...mksd xmo la keje sekejap je pstu berhenti...aq p0n terfikir la mcm mne kalo aq dpt keje kt lain and yang lebih dekat dgn rumah aq..
so serba salah la plk...

dia kata lg...dlm mse terdekat nie kalo aq jd keje ye suh aq start k0l 10 - 6 ptg..
maybe dlm seminggu dua k0t...tapi sekarang nie aq mmg tgh cpt2 nk siapkan lesen dulu...aq takot kalo lama xwt latihan aq lupa...so agk ssh la aq nk curi masa nk gi berlatih kete...dh la psm tu ramai s0km0 org...hmmm......

bila aq fikir2 rasa mcm mls nk keje buat masa nie...tp aq gi dh interview..kekgi ye kata nape l0p...mcm main2 la...tp aq rasa berat hati...I dont know how to explain anymore..hmm...





Sunday, January 1, 2012

~ HaPpY New YeAr ~



Assalamualaikum.....
first sekali ofc0z la nk ucap Hepi New Year 2012 kpd semua...
hik3...harap2 tahun nie lebih bermakna kpd kita semua...

hmm...azam aku tahun lepas ada yang tercapai & ade jgk yg x tercapai...
hahaha...biasa la tu..bkn semua yang kita nak
akan dapat kan...hmmm........:D

hahahaa..tahun nie umur aku dh 20 tahun...hmm...dh besar p0n...
no more 'teen' after this...only 'ty'...huahua..:(
so just wanna say gudbye 'teen' , i will miss u so much & welcome to 'ty'..
aku harap dgn adenye 'ty' aku akan lebih matang & comey..hahahaaa...:P

azam tahun nie just mcm azam tahun2 lepas jgk tp yang bezanya ade tambahan la tahun nie...
huhuu....tahun nie azam yang baru adalah nk masuk UNIVERSITI...hehee...

weee.....^_^

~ aja..aja..fighting ~



p/s : selamat menambah amal kebaikan masing2 pd tahun nie....



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...