CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, June 30, 2011

Pasangan Ideal...?? euww...



hai hai hai....^_^

ari nie nk k0ngsi2 pandangan aku mengenai pasangan kapel....
kita pergi mane2 msti akan jumpe psgn kapel terutama di sh0pping c0mplex , pasar malam even di jalanan p0n...hehe..
dari pandangan mata kasar aku , kita semua nie suka sangat menilai 'kesepadanan' kapel tersebut..
kita akn compare antara si lelaki dan si perempuan...

situasi 1:
kalau kita tgk si lelaki tu hensem+macho & si perempuan tu cantik +lawa+comel , wrna kulit putih=putih
kita semua akn ckp "wah, sepadan kn diorg , bagai pinang dibelah 2 3 4"..haha
untgnya sape yg alami s1 nie..

situasi 2:
si lelaki tu x brp nk hensem+kacak sikit & si perempuan tu vogue+cun , wrna kulit lelaki gelap perempuan cerah..
kita semua akn ckp " lawa la gurl tu tp pkwe dia tu blh2 la..alaa..kalo kt Msia nie standard r mcm tu.."
hehe..situasi ini byk berlaku dlm kalangan kita kn... mksd i lelaki x brp nk hensem kapel dgn awek cun..ahakzz...^_^

situasi 3:
si lelaki nie cukup package r 0rg kata smart+hensem+macho & si perempuan tu plk xbrp nk cantik, i mean x pndai bergaya+muka p0n biasa2 je.. wrne kulit lelaki cerah & perempuan agak gelap...
kita semua akn ckp " tak sesuai langsung that gurl dgn bf dia.. sepatutnya bf dia dpt awek yg lebih cantik+menawan lg.." haha.. salah ke bf lebih bergaya dari gf..tak salah kn..kn..
n0 komen lerr ambe...



hmm..,bg aku situasi 1 & 2 mmg biasa la kita jumpa 0r nampak kn...yg situasi 3 p0n biasa jgk nmpk tp 0rg selalu suka menilai sesuatu dgn pemerhatian...bgus3....tp jgn la smpai 0ver sgt menilai seseorg tu....
pendapat aku tentang situasi 3 : aku rasa msti tht gurl akn rasa rndh dri sikit tp kalo hati dh syg jgn dihiraukan pandangan org lain..hik3...

moral of the story : setiap org ada j0doh msg2 & jgn mempertikaikan apa yg diberi...ok..^_^



*nasib baik kaum perempuan ni tak gila lelaki hensem. Kalau tak, jangan harap ah lelaki Malaysia akan ada awek. Dah lah tak handsome. Tak romantik pula tu.

gurau jepp...





Monday, June 20, 2011

Soalan untuk kaum HAWA & jawapan dari kaum ADAM


Satu Soalan Buat Hawa.

Pandang kanan, awek shawl merah jambu ala-ala yuna. baju sendat. vogue.

Pusing kiri, awek shawl kelabu bak hana tajima. tengkuk terdedah. gorgeous.

Tengok depan, awek legging rambut rebonding paras belikat. baju lengan pendek. stylo.

Toleh belakang, awek skinny dengan blouse labuh tutup punggung. tak bertudung. heels 4 inci. WOW.

***

Satu soalan buat hawa, memang itu ke yang korang nak? berfesyen tanpa meletakkan agama di depan? fesyen didahulukan, agama dikemudiankan?

Satu soalan buat hawa, selesa ke dengan penampilan sebegitu? menjadi perhatian kaum lelaki yang sememangnya mata keranjang? segenap tubuh diratah mata manusia?

Satu soalan buat hawa, apa tujuan korang berpakaian sedemikian? mahu tampak gah di kalangan teman-teman? sentiasa di atas? lepas tu apa? riak? takbur? bangga?

Satu soalan buat hawa, adakah dengan berbaju kurung bertudung litup korang akan dianggap kuno? adakah dengan fesyen lilit-lilit shawl akan jadikan seorang yang up-to-date? nahh~

Satu soalan buat hawa, adakah dengan berpakaian sopan akan menjejaskan kecantikan korang? akan menjadikan korang hodoh? nampak kecundang dalam dunia moden?

Satu soalan buat hawa, kalian berfesyen untuk kepuasan sendiri bukan? tapi pernahkah kalian sedar bahawa diri kalian takkan pernah puas?

Baca ni ;

Satu jawapan dari adam, seorang perempuan yang tertutup sempurna auratnya lebih bernilai di mata lelaki untuk dijadikan teman seumur hidup.

Satu jawapan dari adam, kecantikan seorang wanita yang menjaga auratnya dari dipandang lelaki yang bukan halal baginya adalah lebih mahal dari dunia dan segala isinya.

Satu jawapan dari adam, kecantikan si berbaju kurung yang bertudung takkan dapat ditandingi oleh yang lain. cantik, cun, ayu, dan sopan. apa lagi yang kalian nak?

Islam membenarkan fesyen tapi islam jugak melarang tabarruj. Allah tak suka mereka yang berlebih-lebihan. tahu? jadi bersederhanalah!~

"Sepantas mana pun kau lari untuk mengejar kepuasan dirimu, kau takkan pernah dapat mencapainya kerana kepuasanmu yang sebenar berada diantara kamu dengan penciptamu, ALLAH SWT



Tuesday, June 14, 2011

MUET OH MUET..!!


salam..smlm dh kuar result muet iaitu pd 13 Jun 2011...
hmm..agk kecewa lerr jgk sbb xdpt mcm ditargetkn...
tp nk wt mcm mne kn..
next time try lg biar dpt band 4 & ab0ve gtu...

aja2 fighting..!! hik3^_^



p/s : byrn utk muet utk next year dh RM100..thn nie last dh byrn RM60..




Tuesday, June 7, 2011

RIANG RIA RAYA NESTLE CORNFLAKES



hehe...rasa macam nk raya je..hak3..tp lambat lagi la raya..skrg baru bln 6...
nk kongsi2 nie..ada satu ari tu ari SABTU bersamaan 4 Jun 2011 aku pergi lerr join untuk demonstrasi membuat biskut raya yg bertempat di PRIMULA BEACH HOTEL.. best ler jgk.. chef yang terlibat ialah CHEF ISMAIL & CHEF AZLI..
hehee..dapat la jgk aku merasa kuih raya walaupun x raya...ahakz..:D
byk la jgk resepi yang ditunjukkan..aq nie bkn pandai sgt buat kuih
tp kalo makan kuih aq reti lerr..
tp yang penting mmg best r & ade la jgk unsur2 lawak jenaka dr chef2 itu berdua..



p/s : x sabar rasanya nk RaYa..hehe.. resepi2 kuih raya simpan je wt law0..






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...